nostalji kuşağı: sıcak saatler


nostalji kuşağımızı başlattık. ilk olarak da efsane dizi "sıcak saatler" i kendimizce anlatalım. nedir sıcak saatler? bilmeyenler için hemen kısaca değinelim, mehmet aslantuğ ve arzum onanın başrol oynadığı 90ların sonlarında yayınlanan bir dizidir. onu efsane yapan kısımları ise müthiş oyunculuklar, heyecan ve adrenalin tripleri, çok başarılı kötü adamları ve felsefi diyaloglarıdır.

bizim jenerasyonun ismini duyunca "oo sıcak saatler. ne diziydi be" dediği bir dizidir sıcak saatler. eminim benim yaşımdaki çoğu kişiyi bu veya şu şekilde etkilemiştir. mesela dizide cehennem cevdetinden sedat yalçınına, ceyhun emresinden anibalına kadar herkes müthiş diyaloglar sergiler, felsefi konuşmaların ardı arkası kesilmezdi. o yıllarda çok etkilendiğimi hatırlıyorum bundan. sedat yalçının ismi "abbas" olan bir de kamyoneti vardı. o yıllarda rüyalarımı süslemiştir bu araba sırf bu dizi yüzünden. sedat yalçının telefonunu kayıtsız şartsız herkese karşı "ben sedat yalçın" diyerek açması da beni o yıllarda inanılmaz özendirirdi. hastasıydım

bir de kötü adamlar var. ceyhun emre buketi sevmektedir, onu sedat yalçının elinden lmak için türlü oyunlar yapar. kraldır ama. sonradan anibal çıkmıştı bir de, sedatla sürekli sartanç oynayıp sürekli aforizmalar söylerlerdi. fakat ilk sezonlarının hastası olan ben, son sezonu izlememiştim, çünkü anibal sedat yalçını hipnotize edip onu tetikçi olarak kullanıyordu. sedat yalçın "hitman" hesabı bir herif olmuştu. peeh olaylara bak

o yıllarda liseye hemen hemen yeni başlamış benim gibi gençlere heyecan ve serüven duygusunu, boktan aksiyon filmlerinden çok sıcak saatler vermiştir. sevgiyle anıyorum.

1 yorum:

Warg dedi ki...

ben sıcak saatlerde figüranlık yapmıştım 10sene önce, bi kalpaklı adam kaçıyodu onun önünü kestik arabayla ben sivil polistim öndeki arabada, çektim oyuncak silahı, doğrulttum abiye 15 dakika kadar öyle heykel gibi bekledim. buradan yetkililerere sesleniyorum benim görüntülerimi bulun izleyemedim kendimi hiç.